4 צעדים שניתן לעשות אם מוגש נגדכם כתב אישום

הגשת כתב אישום על ידי פרקליטות המדינה כנגד אזרח היא אקט משפטי רציני. אקט זה מעיד על כך שהתקיימה כנגד האזרח שהפך לחשוד, חקירה במשטרת ישראל, ושלאחר החקירה קציני המשטרה השתכנעו שהחשוד אכן אשם בעבירה פלילית, וכך גם המשפטנים שעובדים בפרקליטות. לפיכך, חשוב להגיב למהלך זה בצורה נכונה. לפניכם 5 צעדים שניתן לעשות במקרה בו מוגש נגדכם כתב אישום.

 

מה לעשות לפני הגשת כתב האישום?

לפני שמתחילים בהסבר על הפעולות שיש לבצע אחרי הגשת כתב האישום, כדאי לדעת גם על הצעדים שיש לעשות לפני הגעה למצב של הגשת כתב אישום בעבירה פלילית. בדרך כלל, הגשת כתב אישום לבית המשפט נעשית רק לאחר הזמנה של החשוד לחקירה באזהרה. כבר בעת ההזמנה לחקירה באזהרה, יש להתייעץ עם עורך דין פלילי. התייעצות כזאת תמנע בעיות שלא ניתן יהיה למנוע בהמשך.

 

1 – קריאה מדוקדקת של כתב האישום

כתב האישום מכיל את פרטי הנאשם ונפגעי העבירה ומספר פרטים טכניים נוספים. חלקו העיקרי של כתב האישום הוא פירוט העבירות המיוחסות לנאשם, והראיות שקושרות אותו אליהן. לכן, בעת קבלת כתב האישום, הדבר הראשון שיש לעשות הוא לקרוא לעומק את כתב האישום שהוגש. דעו כי יש לכם זכות לעיין בכתב האישום.

 

2 – התייעצות משפטית עם עורך דין פלילי

לאחר שקראתם את כתב האישום בצורה מדוקדקת, הצעד השני שיש לעשות הוא פנייה לעורך דין לעניינים פליליים. הגשת כתב אישום וניהול משפט כחשוד בפלילים מצריך ליווי עורך דין פלילי. עורך הדין ייעץ לכם כיצד לפעול בהמשך, וגם ילווה אתכם במהלך המשפט עד להרשעה או זיכוי. כדאי לחפש עורך דין ותיק בתחום, וגם כזה שיש לו ניסיון ספציפי בהגנה על נאשמים בכתבי אישום דומים לכתב האישום שהוגש נגדכם. חלק מהאנשים שהוגש נגדם כתב אישום, רשאים לקבל סיוע משפטי מהסנגוריה הציבורית.

 

3 – איסוף של ראיות מזכות במידת האפשר

השלב הבא, שבדרך כלל ייעשה בשיתוף פעולה ובהנחייתו של עורך הדין שלכם, הוא איסוף ומציאת ראיות מזכות, שיעזרו לכם כנאשמים. צעד זה לא אינו אפשרי או רלוונטי בכל מקרה של הגשת כתב אישום, אבל יש מקרים בהם הוא יכול להיות משמעותי מאוד. כל פריט מידע יכול להוות את ראיית הזהב בתיק. בהתאם לכך, עורך הדין יתחקר אתכם בנוגע לפרטי המקרה באופן יסודי, ובמידה ויש אפשרות למציאת ראיה חדשה, הוא יפעל לשם כך.

 

4 – פנייה לפרקליטות לניהול משא ומתן

צעד זה מתבצע במרבית כתבי האישום הפליליים. בשלב זה פונה עורך הדין אל הפרקליטות בכדי להתחיל תהליך של הבהרות ותיקונים משפטיים מסוגים שונים. לעיתים קרובות, כתב האישום או העונש הנדרש על ידי הפרקליטות מומתקים בגלל צעד זה.

ליווי עורך דין פלילי

אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
ליווי עורך דין פלילי
עורך דין פלילי
4 צעדים שניתן לעשות אם מוגש נגדכם כתב אישום

הגשת כתב אישום על ידי פרקליטות המדינה כנגד אזרח היא אקט משפטי רציני. אקט זה מעיד על כך שהתקיימה כנגד האזרח שהפך לחשוד, חקירה במשטרת ישראל, ושלאחר החקירה קציני המשטרה