מצב של קריסה כלכלית יכול להוביל אזרח אל פשיטת רגל. במצב הזה, ינוהל הליך של אותו האזרח אל מול בית המשפט, הנושים שלו ורשויות נוספות במדינה, על מנת שהחובות יוכלו לחזור אל הנושים, ועל מנת שהאזרח ישוקם כלכלית. הנה הצעדים שיש לנקוט בעת פשיטת רגל.
פשיטת רגל בישראל כיום
פשיטת רגל היא לא המונח המדויק שיש להשתמש בו מבחינה משפטית בישראל כיום. מאז 2019, אז בוצעה רפורמה מקיפה בכל הקשור להליך פשיטת הרגל המפורסם, המדינה מאפשרת לאנשים חייבים לפתוח בהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
העקרונות של פשיטת הרגל ושל חדלות הפירעון די דומים, אך ישנם כמה הבדלים שיוצרים שוני. המטרה של הליך חדלות פירעון היא להשיב את הכסף לנושים, אך גם לאפשר לחייב לחזור לחברה מבחינה כלכלית בצורה תקינה. היכנסו לאתר וקראו עוד על ההליך המלא.
פנייה אל עורך דין
כאשר אדם נכנס אל הליך של חדלות פירעון ושיקום כלכלי, הוא צריך להסתייע בעורך דין חדלות פירעון ושיקום כלכלי. פנייה אל עורך דין היא הפעולה הראשונה שאתם צריכים לנקוט. היא הכרחית על מנת שתוכלו לצאת מההליך משוקמים מבחינה כלכלית ולא חייבים.
מדוע חשוב סיוע מעורך דין איכותי?
סיוע מעורך דין איכותי הוא דבר חשוב במיוחד בהליך כזה. הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי הוא הליך ארוך וקשה. התוצאות שלו יכולות להיות חיוביות מאוד עבור החייב. פרט להליך זה, לא קיים מוצא חיובי עבור החייב. לכן, קבלת ליווי וסיוע מאיש מקצוע, בדמות עורך דין, היא הכרחית להצלחת התהליך מבחינת החייב.
הגעה להסדר יעיל עם הנושים
דבר נוסף שמוטב לעשות הוא להגיע להסדר יעיל עם הנושים. הנושים, שמבחינתם מעוניינים לקבל את הכסף שלהם ובמהרה, עשויים להתגלות כהרבה יותר גמישים ממה שניתן לחשוב. הגעה להסדר איתם תאפשר לחייב לשלם בקצב שלו ובצורה שלא תגרום לו לקרוס כלכלית מחדש.
התמדה בתוכנית הכלכלית
אדם שהליך חדלות הפירעון שלו מתקדם בצורה חיובית, יגיע לשלב של שיקום כלכלי. בשלב הזה, הוא יצטרך לנהוג לפי תוכנית כלכלית שתוכן עבורו באופן מותאם ותאושר על ידי בית המשפט. התמדה בתוכנית הכלכלית היא מפתח לשיקום כלכלי יעיל.
הגעה להכשרה כלכלית
כחלק מההליך, על החייב להגיע להכשרות כלכליות. מדובר על מעיין סדנאות, בהן מקבל החייב כלים משמעותיים שיסייעו לו להשתקם מבחינה כלכלית. כמו כן, הגעה אל הכשרה כלכלית היא הבעת נכונות מצד החייב לשיקום.
עמידה בתנאי בית המשפט
בית המשפט מציב תנאים שונים במהלך הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי. בית המשפט אינו האויב של החייב, אך הוא עשוי בנסיבות כאלו ואחרות לבטל את ההליך, מה שיפגע באינטרס של החייב. לכן, יש לעמוד בתנאים השונים שמציב בית המשפט לאורך ההליך.